072-722 82 66 felipe@kbsab.com

Byggnadsställningar Trollhättan

Hyr allt till renoveringen – Vad hittas i Trollhättan?

Dags att måla om fasaden, renovera badrummet eller sätta upp ett par innerväggar? Vissa gör det gärna på egen hand och hyr enbart de verktyg och byggnadsställningar som behövs. Andra har tummen mitt i handen och köper in all hjälp. Vad finns det för alternativ i Trollhättan?

Hyra byggnadsställningar

Vid stora invändiga eller utvändiga renoveringar krävs i regel byggnadsställningar. Att köpa in dessa enbart för en enda renovering är inte ekonomiskt försvarbart. Då är det bättre att hyra dem under en begränsad period.

Byggnadsställningar kan framförallt hyras hos två kategorier i av företag. Den första kategorin är uthyrningsföretag som har allt från större verktyg till enklare maskiner att hyra ut. Det är ofta hantverkare som hyr här till olika projekt som ska genomföras. Men oftast kan man även som privatperson komma hit och hyra byggnadsställningar.

Den andra kategorin är bygg- och anläggningsföretag som använder byggnadsställningar inom sin egen verksamhet men som hyr ut de när de inte används. Detta för att maximera intäkterna kring de större investeringarna.

Hyra verktygen och maskinerna

Oavsett renovering kommer det krävas speciella verktyg. De du inte har hemma kan du mot en mindre summa hyra. Det gäller allt från spett till minigrävare. Överlag går arbetet betydligt lättare om man har rätt verktyg så det kan absolut vara värt att lägga ner en summa på att hyra passande verktyg istället för att använda de verktyg man själv har.

För att hyra enklare verktyg kan även den privata marknaden användas. Via Blocket och uthyrningssidor på nätet kan privatpersoner i Trollhättan lägga ut nästan ”vad som helst” för uthyrning. Hyr däremot enbart enklare verktyg och maskiner denna väg. Kom ihåg att privatpersoner inte har samma ansvar att se över de produkter som hyrs ut. Skulle du våga klättra på byggnadsställningar som en privatperson hyr ut? Detta ska ställas mot att hyra från ett företag i Trollhättan som måste kontrollera ställningarna regelbundet och följa en rad föreskrifter.

Hyra kortsiktigt boende

Är det en stor renovering som ska ske kan de som bor i bostaden behöva flytta. Detta inte minst om det är en mindre lägenhet och renoveringen därmed påverkar hela boendet. Det finns visserligen flera hotell i Trollhättan men kostnaden blir snart mycket hög. Sök istället efter alternativa boende via B&B eller AirBnB. En fördel med AirBnB är att hela lägenheter kan hyras ett par veckor vilket underlättar vardagen betydligt.

Hyra eller köpa in total entreprenad?

Innan du bestämmer dig för att hyra byggnadsställningar, verktyg, maskiner och eventuellt ett sekundärt boende – kolla vad det kostar att köpa in total entreprenad.
Många utgår från att det är ”så mycket billigare” att utföra jobbet själv utan att verkligen ställa upp de två alternativen mot varandra. Med total entreprenad behöver man inte bry sig om planering, hyra av maskiner osv. Allt sköts av byggföretaget som tar åt sig uppdraget. Dessutom kommer arbetet gå betydligt fortare än om man själv gör det vilket minimerar antalet nätter borta. Kanske kan man till och med klara sig med ett par nätter hos en vän istället för två veckor på pensionat.

  • Vad kostar det att hyra byggnadsställningar, verktyg och maskiner?
  • Vad kostar ett extra boende?
  • Hur många semesterdagar går åt till renoveringen?

Ställ det mot vad ett byggföretag skulle ta för jobbet.