072-722 82 66 felipe@kbsab.com

Byggnadsställningar Vänersborg

Vem hyr ut byggnadsställningar? En guide till dig som ska hyra byggnadsställningar i Vänersborg

Ska du renovera bostaden och behöver jobba på högre höjd? Då är byggnadsställningar det överlägset bästa alternativet. Ska de köpas in eller hyras? Vilka hyr ut?

Olika vägar till att hyra

En hemsida som samlar alla företag i Vänersborg som hyr ut byggnadsställningar visar tydligt att det finns flera olika företag att vända sig till vid detta behov.

• Uthyrare av bygg- och anläggningsmaskiner
Det finns nationella kedjor som enbart vänder sig mot hyresmarknaden. Flera av dessa finns representerade i Vänersborg. Här går det att hyra allt från grävmaskiner till byggnadsställningar i de flesta storlekar. Hit vänder sig både privatpersoner och företag för kortare eller längre hyra.
Om man som privatperson vill hyra byggnadsställningar är detta den vanligaste vägen. Detta just eftersom hyresföretagen vänder sig till både privatpersoner och företag.
• Truck och gräv
Den andra kategorin av företag där uthyrning hittas är ”Truck och gräv”. Företag som primärt genomför grävarbeten men som även har byggnadsställningar för att kunna utföra jobben samt för uthyrning. Ofta vänder sig dessa främst till företag. En del väljer att inte ens hyra ut till privatpersoner.
• Köpa enklare ställningar?
I vissa fall kan det vara billigare att köpa en ny byggnadsställning, alternativt en begagnad på andrahandsmarknaden. Det gäller framförallt om arbetet kommer att pågå under längre tid så att hyreskostnaden blir hög.
Som privatperson går det att köpa enklare byggnadsställningar hos flera butiker. I Vänersborg finns butiker som vänder sig mot ”hemmafixare” vilka ofta har enklare byggnadsställningar. Det handlar då inte om de största och högsta modellerna utan generellt de som bara byggs upp några meter. Ska man ha högre är det de stora maskinuthyrningsföretagen som man bör vända sig till.

Offerter – Vägen till bättre pris

Ska byggnadsställningar hyras är det en klar fördel att begära in offerter från flera företag i Vänersborg. Vid stora projekt kan man till och med höra med företag i närliggande städer. Här bör man även fråga sig om man önskar att de byggs ihop av personal. Är det stora byggnadsställningar kan det vara en fördel då det för ovana kan ta flera dagar att bygga upp dem och förankra dem säkert.
1. Se över behovet
Första steget är att se över behovet. Hur länge ska ställningarna hyras? Hur högt behöver du komma och hur lätt ska de vara att förflytta? Vill du få dem monterade på plats och levererad direkt till hemmet? Ju mer service desto högre kostnad men samtidigt kan det underlätta rejält i arbetet.
2. Be om offert
Efter behovsanalysen är det lättare att begära en tydlig offert från flera olika uthyrningsföretag. Det gäller nu att ställa dessa mot varandra gällande vad som ingår. Ett kanske är dyrare på grund av att montering alltid ingår medan ett annat inte ens erbjuder detta alternativ.

Jämför även vad det skulle kosta att ta in all hjälp. Istället för att hyra byggnadsställningar själv och renovera hemmet kan ett byggföretag kontaktas för en offert på hela jobbet. Är det värt att hyra alla ställningar och maskiner som behövs och göra jobbet själv – eller inte?